Wat bedoel je met AAN je bedrijf werken?

In een recente Facebook post op de bedrijfspagina van Curacao Marketing heb ik het over het werken “AAN” je bedrijf. Maar wat is dat nou precies? De meeste ondernemers lopen hier normaal gesproken dagelijks tegen aan. Zó druk met het werken IN je bedrijf – klanten te woord staan, administratie, berichten plaatsen op social media, inkopen doen, een zieke medewerker, een IT-probleem… – , dat je zou vergeten om weer eens even in ‘die helikopter’ te stappen om te kijken naar hoe je bedrijf functioneert, waarom bepaalde processen goed werken, en welke processen er eigenlijk helemaal anders moeten. A view from the top.

De meeste ondernemers hebben simpelweg geen tijd om af en toe weer eens even van een afstandje te kijken naar hoe het gaat. Stap jij ook vaak in deze ‘valkuil’? Misschien heb je dan dankzij de huidige crisis wél de mogelijkheid om AAN je bedrijf te werken.

Maar waar begin ik dan? 

Op dit moment ligt jouw volledige business misschien wel op zijn gat, wat het natuurlijk lastig maakt om te kijken naar het functioneren ervan op ‘normale’ dagen. Toch is het belangrijk om je handen uit je haar te halen en je schouders eronder te zetten. Begin met het beantwoorden van de volgende vragen:

  • Waar blinkt mijn bedrijf in uit?
  • Waarom komen/kwamen mijn klanten bij mijn bedrijf?
  • Wie komt er bij mijn bedrijf?
  • Welke klanten wil ik hebben in mijn bedrijf?
  • Hoe communiceer ik met mijn (potentiële) klanten?

Zo, dat zijn al een hoop vragen die je stof kunnen geven tot nadenken. En nu? Wat heb ik hier nu aan?

Als je de bovenstaande vragen een beetje vlot kunt beantwoorden, dan heb je nu waarschijnlijk de perfecte opportunity om eens te kijken naar hoe je jouw bedrijf nóg beter zichtbaar gaat maken, welke (communicatie) processen je kunt inzetten om meer klanten te werven of om jouw ‘uitblink’ skills verder te benutten, óók in tijden van crisis.

Hulp nodig?
Kom je niet uit de bovenstaande vragen? Of juist wel en heb je er zin in om jouw bedrijf verder (online) te ontwikkelen? Neem eens contact op om te kijken hoe wij je kunnen helpen om AAN je bedrijf te werken en weer met frisse moed naar de toekomst te kunnen kijken. Zonder handen in je haar, mét een “view from the top“! 🙂

App/Bel/Mail:

+599 9 670 3989
lina@curacaomarketing.com